Tak trochu jiná obora – Mstišov

Dnes půjde spíše o autoturistiku, protože jsme do obory Mstišov vyrazili pouze z protějšího parkoviště, nicméně jsme to udělali hned několikrát, protože se nám tam moc líbilo. Podle fotografiích, které uveřejňujeme zde a našem Instagram účtu je to ostatně zřejmé.

na potůčku v oboře to také žije 🙂

Obora Mstišov se nachází u Dubí na Teplicku, v sousedství bývalého loveckého zámečku Dvojhradí. Tato původně barokní stavba byla vybudována kolem roku 1703 a dnes v ní naleznete „občerstvovnu“ pro návštěvníky, nebo třeba zázemí pro firemní akce. Ať chcete nebo nechcete, divočáka si při návštěvě obory můžete vybrat a přát si, kdy se bude rožnit….

kuk, to jsem já! Máš pro mne pečivo?

Vstupné do obory se nehradí, jen návštěvníci si mohou na bázi „dobrovolnosti“ vyměnit svých 20 Kč za pytlík se starým pečivem, kterým potom nakrmí lesní zvířectvo žijící v oboře. A do kasičky mohou hodit více, než ceníkovou 20 Kč. Nikdo to tu nehlídá a v tom je tato obora právě také jiná….

….a já ti také zapózuji, když mi dáš pečivo 🙂

Zastavte se tu, uvidíte! Budete se dobře bavit jak vy, tak vaše dítka, nebo prarodiče. Jen v letních měsících se připravte na patřičný odér, které k lesním zvířatům typu divoké prase, liška atp. neodmyslitelně patří…..

Shrnující informace

  • převýšení 11 m
  • délka trasy cca. 1 km
  • typ trasy okruh
  • náklady 0 Kč (dobrovolně 20 Kč za pečivo) + parkovné
  • otevřeno dle provozní doby

Doplňující informace:

Vezměte kočárky, děcka i prarodiče a jděte do toho 🙂 Příroda i zvířata – nádhera ve Mstišově!

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Kousek od silnice, Ústecký kraj, Výlet s kočárkem se štítky , , , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.