Zřícenina zámku Zvířetice – adrenalin, kam se podíváš

Dnes se podíváme na zříceninu zámku Zvířetice, kam se můžete podívat i přímo od silnice, ba co více, zastavit autem na parkovišti přímo u těchto ruin. My jsme tento výlet pojali v duchu hesla „i cesta je cíl“, takže jsme nebyli autoturisté, ale skuteční turisté. Své auto jsme ponechali v obci Bitouchov, jak naznačuje námi doporučená trasa.

Vítají vás trosky Zvířetic

O Zvířeticích jsme mnoho slyšeli, že nejednoho dobrodruha nenechají tyto trosky chladným. A skutečně, když jsme uviděli kam všude se může, a po čem všem se zde chodí, divili jsme se, že tuto výtečnou atrakci nějaký úředník nezakázal. Prozkoumat a osahat si Zvířetice není rozhodně pro slabé povahy, a lidi, kteří trpí závratěmi. Ostatně leccos naznačují přiložené fotografie, že?

celkový pohled na zříceninu Zvířetice

Potom jsme se chtěli vydat na zahradní železnici, ale ač jsme měli provozní dobu v merku, resp. byli jsme domluveni, den předem majitel sdělil, že z rodinných důvodů nám to nevyjde a že se domluvíme na jiný termín. Nu což, kdybychom měli malé děti, asi bychom tesknili, ale tato informace nám však jen minimálně ovlivnila plánovaný výlet – nemáme pouze fotografie, kde jsme na vláčkách :). Ale Vaše děti by to mohlo mrzet.

vnějším obvodem, hurá nahoru 🙂

Potom jsme se již technickými cestami vrátili zpět do obce Bitouchov a vychutnávali si každý okamžik, který jsme v přírodě, pod širým nebem, ztrávili. Jak píšeme, i cesta je cíl a tento výlet byl procházkou okořeněnou prolézáním trosek zámku Zvířetice, což nám ke štěstí rozhodně stačilo.

vidíte, až kam se dá vylézt? 🙂

Shrnující informace

  • převýšení 94 m
  • délka trasy cca. 7,5 km
  • typ trasy okruh
  • náklady 40 Kč, s výkladem dle varianty okruhu
  • otevřeno dle provozní doby infocentra, jinak non-stop

Doplňující informace:

Přejeme příjemně prožitý den!

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Kousek od silnice, Středočeský kraj, Výlet s kočárkem se štítky , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.