Na Labi, u vody, a přitom v Lese Království

Dnešní výlet je ryze o vystoupení z auta, Jde o výlet nikoli kousek od silnice, ale přímo na silnici. I my jsme se vraceli z výletu, i my jsme si tuto čarokrásnou, zajímavě architektonicky řešenou přehradu, chtěli coby skalp ve svých fotoaparátech odvézt.

jeden z prvků přehrady Les Království

Doposud nevíme, kde se vzal název Les a ještě ke všemu Království, když v době výstavby tu nebyl původně ani les, a ani statním zřízením tento územně správní celek nepatřil ke království. Snad nám tedy napovíte na našem Facebooku či Instagramu vy.

pohled z hráze přehrady

Přehrada Les Království je hlavně přehradou na ochranu proti povodním. Nicméně vzezřením vypadá, jakoby patřila do nějaké pohádky či animovaného příběhu Až na hrázi budete stát a fotit, určitě si to budete říkat také.

další z prvků přehrady Les Království

Protože je toto místo vyhledáváno právě pro své ztvárnění, je přímo  hráze několik „občerstvoven“, kde u kávy, dortu či jídla, můžete nasávat déle romantiku, krásu a propracovanost tohoto vodního díla. Rozhodně doporučujeme se trošku projít po okolí, než zase svým plechovým miláčkem budete pokračovat v cestě.

Shrnující informace

  • převýšení 126 m
  • délka trasy cca. 5 km
  • typ trasy okruh
  • náklady 0 Kč
  • otevřeno non-stop

Doplňující informace:

Tak zase zítra přátelé!

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Kousek od silnice, Královehradecký kraj se štítky , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.