Za přírodou po Praze – po souši i po vodě

Dnes se v rámci výletu můžeme opět podívat do přírody s kočárkem a svými ratolestmi. Sice bude výlet několikrát delší, než ten včerejší, ale bude rozhodně stát za to. Tento výlet je naplánován jako celodenní.

Místodržitelský letohrádek v Královské oboře

My jsme na tento výlet (vše co zde doporučujeme jsme sami absolvovali a fotografie jsou také naše, nic nepřebíráme) přijeli vcelku brzy ráno autem a zaparkovali jsme u Centra sportu MV ČR. Cíl byl jasný! Křížem krážem si prolézt Stromovku a potom navštívit Botanickou zahradu v Praze.

Pohled z letohrádku do Královské obory

Plán trasy, tak jej doporučujeme jsme takto absolvovali, jen mezi body 14 a 15 jezdí přívoz ZDARMA, protože supluje nechvalně proslulou, spadlou, Trojskou lávku. Na mapách to nelze přes vodu naplánovat, takže děkujeme, že si toho všimnete a půjdete na výlet do Botanické přímočařeji :).

Přívoz ZDARMA a zkrácení cesty 🙂

V Botanické zahradě naleznete pro děcka mnoho vyžití a určitě vás Botanická zahrada překvapí širokou skladbou rostlin. Pokud tento výlet budete absolvovat z jara (duben-květen), určitě navštivte dům Motýlů (skleník Fata Morgana – bod 20), rozhodně je na se se dívat, ale chce to se trošku obrnit trpělivostí, ostatních návštěvníků tam bude také mnoho.

V Botanické pozor na velbloudy 🙂

Shrnující informace

  • převýšení 188 m
  • délka trasy cca. 15 km
  • typ trasy okruh, možno absolvovat i s kočárkem
  • náklady dle ceníku vstupů do Skleníku a Botanické, nebo parkovné dle ceníku
  • ve Stromovce otevřeno non-stop, jinak dle otevíracích hodin

Doplňující informace:

Praha má v sobě přírody více. Dnes jsme si udělali výlet po tomto kousky Prahy 🙂

Další foto na našem Instagramu.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Praha, Výlet s kočárkem se štítky , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.