Voda z Klášterce n. Ohří až vojákům do Afriky

Dnes tu máme očividně podivuhodný nadpis výletu, který se vám bude moc líbit. Jde o poznávací výlet a dokonce výlet potřetí v řadě uskutečnitelný i s kočárkem. No není to paráda, takhle komfortně cestovat?

pohled na historické jádro Klášterce nad Ohří

Klášterec nad Ohří, ležící nedaleko Chomutova, je starobylé město s historií odvíjející se od konce 12. až počátku 13. století. O Klášterci se na oficiálních stránkách hovoří též jako o městě porcelánu. My dodáváme – i vody :). Nádherný zámek, udržovaný park podél řeky Ohře, lázeňské domy a proslulý pramen Evženie (jeden ze tří pramenů), to jsou jedny z mnoha lákadel, které Vám Klášterec nad Ohří může nabídnout.

u reky Ohre v Klasterci

Soukromé muzeum Hodin, sala serena-přízemní sál, Lví fontána, sloup Nejsvětější trojice, Muzeum českého porcelánu atp. jsou lákadla další a zdaleka ne konečná. Je toho opravdu mnoho na dívání, poznávání, osahání i napití se :).

knihovna v zámku Klášterec nad Ohří

Dnešní procházku na kterou vás zveme jsme my zahájili na parkovišti u Lidlu. Chtěli jsme vidět starou pec a Weberův dům a navíc parkoviště zajišťovalo bezplatnost a větší šance na zaparkování :). A potom jsme se vydali do starobylého, původního jádra města. Ostatně na itineráři naší trasy je to zřejmé.

V zámeckém parku v Klášterci nad Ohří

Ale vraťme se k nadpisu. Pramen Evženie (Evženka) je nejstarším pramenem v Klášterci nad Ohří a byl objeven v roce 1883. Tento pramen je slabě mineralizovaný a radioaktivní a využívá se především při léčbě žaludečních a střevních obtíží a také při cukrovce, není vhodný pro dlouhodobé pití a běžný pitný režim. Pro zajímavost lze zmínit, že voda z pramene Evženie vydrží až dva měsíce, a proto ji za druhé světové války posílali do Afriky vojákům Rommelovy armády.

Fajn výlet!

Shrnující informace

  • převýšení 135 m
  • délka trasy cca. 6 km
  • typ trasy okruh, možno absolvovat i s kočárkem
  • náklady 0 Kč (pokud nenavštívíte zámek a muzea)
  • otevřeno non-stop (pokud nenavštívíte zámek a muzea)

Doplňující informace:

Vydejte se sem a uvidíte více, než jsme umístili sem, či na náš Instagram.

Užijte si den plnými doušky na zdravém vzduchu v lázeňském prostředí. Zítra na shledanou u dalšího výletu.

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Ústecký kraj, Výlet s kočárkem se štítky , , , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.