Rozhledna Krásno a její okolí

Rozhledna Krásno mě osobně připomíná kamennou kremroli. Její tvar „kamenného svitku“ je naprosto fascinující. Její stavba započala v roce 1933 a nahoru vede 120 jak jinak, kamenných schodů. Když je dobré počasí, je prý vidět na Doupovské hory, nebo třeba na Klínovec v Krušných horách.

schody na rozhlednu Krásno

Když jsem já tuto rozhlednu navštívil, nasadil jsem si mobilní telefon na selfie tyč, a skrz zamknuté mříže jsem telefon na tyči postrčil zhruba do středu dutiny rozhledny. Expozici jsem spustil dálkově a foto takto vzniklé Vám přikládám, abyste se pokochali i pohledem dovnitř.

pohled do vnitřku rozhledny Krásno

Trasu, kterou Vám doporučujeme zahájíte na oficiálním parkovišti, podíváte se cestou na kapličku, zmíněnou rozhlednu Krásno a cestou otevřenou a zalesněnou krajinou se budete kochat různými výhledy po okolí. Aby ne, když se budete pohybovat ve výšce kolem 700 m n.m. a vše kolem bude více méně níže. Poslední zastavení Vás čeká u Dlouhé stoky, což je technická památka ze 16. století.

Projíte se jen na rozhlednu Krásno je kousek od silnice, proto tento výlet zařazujeme i do této rubriky.

Další foto je na našem Instagramu, kde můžete odebírat naše fotografie z cestování po Česku.

Shrnující informace:

  • převýšení 77 m
  • délka trasy cca. 7 km
  • typ trasy okruh
  • náklady 0 Kč
  • otevřeno non-stop

Doplňující informace:

Tak „ahoj“ turisté zase příště!

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Karlovarský kraj, Kousek od silnice se štítky , , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.