Dutý kámen, vyhlídka Švýcárna a kolem Zeleného vrchu

Dnes si dáme náročnější trasu a chvilku si určitě budete připadat jak kamzíci, to až od rybníků budete stoupat k Schillerově vyhlídce. Ale každopádně je na co se dívat a trasa rozhodně není nudná. Najdete na ní totiž vše, i divadlo, ale bez živých herců :).

Dutý kámen vyhlídka

Auto zaparkujeme hned vedle silnice E442 nebo také I/13 na parkovišti. Jako malé zahřívadlo se podíváme ke skalisku, kde objevíte vyhlídku s názvem Dutý kámen. Než tam dojdete, uvidíte i erb ve skále a naleznete i fotografická zákoutí, která budou přímo vybízet k tomu, aby jste tasili svůj mobil, nebo fotoaparát.

Vyhlídka Švýcárna z dálky (úmyslně 🙂 )

K Dutému kameni je to slepá cesta, tak se budeme vracet opět k silnici. Kdo to dá, může si zkrátit cestu mezi body 3 a 6 naší plánované trasy, kdo ne, musí vydržet 270 m šlapat po frekventované silnici (dá se to). A potom vás budou čekat zážitky, které jste v tomto koutku rozhodně nepředpokládali.

Skalní reliéf také z dálky (že by náhoda?)

Skalní kaple, Karlův odpočinek, skalní útvar Blíženci, Jehla, jeskyně Waltro to je jen polovina z toho, co vás dále na námi doporučené trase čeká. Prostě je toho fůra a každou chvilku něco, takže vám zpět u auta nebude připadat, že jste toho docela dost ušli.

Pro vycházku na Dutý kámen platí, že jde o výlet „Kousek od silnice“ abyste se protáhli a mohli pokračovat v cestě.

Shrnující informace

  • převýšení 342 m
  • délka trasy cca. 10 km
  • typ trasy okruh, v části náročné stoupání
  • náklady 0 Kč
  • otevřeno non-stop

Doplňující informace:

Jak je u nás zvykem nebudeme zde detailně popisovat co jsme viděli, dáme sem jen málo fotografií (některé na náš Instagram) abyste viděli, že nejsme plagiátoři a místo navštívili, vyjmenujeme hlavní body co musíte vidět, doporučíme trasu a to je vše, abychom vás navnadili obléknout se do turistického a jít si to tam prohlédnout.

Tak fajn výlet a zítra zase u našeho dalšího tipu na výlet.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice CHKO Lužické hory, Kousek od silnice, Liberecký kraj se štítky , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.