Jak to bylo s Babinským v Ústeckém kraji?

Když jsme v pořadu České televize zahlédli informaci o tom, že slavný loupežník Babinský vraždil v Ústevkém kraji a navíc mu tento mord jako jediný byl prokázán, nebylo co řešit a cíl výletu byl na světě. Malý pomníček v lesích byl to, co jsme chtěli vidět na vlastní oči. Právě tam zavraždil v noci ze 4. na 5. července roku 1833 loupežník Babinský na cestě do Horní Kamenice obchodníka a pláteníka Bohumila Blomberga (proto Blombergův pomník). Babinský byl chycen, usvědčen a poslán na 20 let do žaláře…..více zde. My jsme tu ale přeci kvůli turistice :).

detail

detail Blombergova pomníku (foto: pěšky po Česku)

Blomebrgův pomník naleznete na souřadnicích 50.8094889N, 14.4518097E , nebo pod tímto odkazem. Nachází se mezi Českou Kamenicí, Horní Kamenicí a obcí Líska v zalesněném a členitém terénu mimo turistickou trasu (červená). Jak vidíte, jsme turisté, které zajímá i to, co na normálně turisticky značených cestách nenajdete a určitě toto místo stojí za shlédnutí.

Blomberguv pomnik

Blombergův pomník (foto: pěšky po Česku)

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice CHKO Lužické hory, Ústecký kraj se štítky , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.