Ve Veltrusech je, čím se kochat!

Veltrusy jsou městem sevřeným dálnicí D8 na straně jedné a Vltavou a hlavním železničním koridorem z Děčína na Prahu na straně druhé. A tak nějak je toto město, kvůli blízkosti mamutího podniku v Kralupech nad Vltavou vlastně obehnáno železnicí dokola.

zámek Veltrusy v podzimní mlze

Tím se však nenechte rozhodně odradit a do Veltrus se vydejte. Rakouský generál Laudon tu má pavilon. Naleznete tam kolem zámku Veltrusy nádherný park s oborou, snad milionem zdobných mostů, mostků, mostíčků, které vám pomáhají překonat miliony struh, potůčků a potoků. Na mapě to tak zřejmé není, ale dostanete pocit, že  je zde vodstvo všudypřítomné.

mostky a vodstvo v parku Veltrusy

My jsme toto místo navštívili v pozdním podzimu a proto naše fotografie nejsou tak „výrazné a naleštěné“ tak, jak by si toto unikátní místo zasloužilo, za což se omlouváme. Nicméně i v podzimním čase se rozhodně bylo na co dívat a rozhodně se nám výlet líbil. Určitě se tam ještě vrátíme!

romantické barvy podzimu v romantickém parku Veltrusy

Jak je u nás zvykem nebudeme zde detailně popisovat co jsme viděli, dáme jen málo fotografií (některé na náš Instagram), vyjmenujeme hlavní body co musíte vidět, doporučíme trasu a to je vše, abychom vás navnadili obléknout se do turistického a jít si to tam prohlédnout.

Pavilon Přátel venkova a zahrad ve Veltrusech

Shrnující informace

  • převýšení 9 m
  • délka trasy cca. 8 km
  • typ trasy okruh, možno absolvovat i s kočárkem
  • náklady 0 Kč, nebo parkovné dle ceníku, nebo 100 Kč/dospělí vstupné na zámek
  • otevřeno non-stop / dle hodin na zámku

Doplňující informace:

Uvidíte, krásně si to tam užijete!

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Středočeský kraj, Výlet s kočárkem se štítky , , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.