Praha a „vzpomínkový okruh“

Dnes si dáme ryze městský okruh a to rovnou v našem hlavním městě. A proč jsme ho pojmenovali „vzpomínkový“? Protože na něm potkáme díla našich předků, nebo současné umění vzdávající hold našim předkům. Ostatně v Praze se dá těch okruhů „vymyslet“!

Vzhledem k tomu, že stejně jako jiné okruhy zde popsané, jsme i tento absolvovali osobně, máme k němu svou bohatou fotodokumentaci (nechlubíme se cizím peřím) a můžeme vás navnadit, abyste se do Prahy rozjeli a podívali se na to, co jsme viděli a vyfotografovali i my….

pomník sv. Václava

Nikdy zde neuvidíte veškerý foto/video materiál, to jste si již zvykli. Na trase, kterou vám dnes nabízíme uvidíte „starou budovu Wilsonova (hlavního) nádraží“, jezdeckou sochu pomníku sv. Václava. Následně si projdete celé Václavské náměstí směrem dolů a dojdete ke Kafkově (Franze Kafky), funkční hlavě od umělce Davida Černého. Potom zamíříte k Národní třídě, kde se začali psát naše novodobé polistopadové dějiny. Zcela logicky k tomuto tématu navazuje pomník obětem komunismu, který budete mít při cestě.

Že je láska opravdu láska následně pochopíte při stoupání k Petřínu a uvidíte jeho nesčetná romantická zákoutí a mnoho milenců. Do Prahy, jejich mostů, věží a věžiček se zamilujte právě při pohledu z petřínského návrší a pokud si i troufnete prodírat se turisty a nebudete se bát výšky, tak i pohledem z Petřínské rozhledny, naší malé Eifellovy věže.

rotující hlava Franze Kafky od Davida Černého

Kolem Památníku národního písemnictví, středem Pražského hradu, okolo starého purkrabství po starých zámeckých schodech (jak je o nich romantická Hašlerova písnička – Hašlerka) se dostanete ke stanici Metra Malostranská, odkud se můžete vrátit zpět na Hlavní nádraží, nebo se můžete ještě projít přes Mánesův most, Staroměstské náměstí zpět do startu i cíle zároveň.

Stará radnice s orlojem na Staroměstském náměstí

Na tomto okruhu, pokud si podrobně nastudujete námi doporučovanou trasu uvidíte nesčetně zajímavých budov, kostelů, míst i proslavených pražských hospod, že v rámci našeho tradičního shrnutí vše uvádět nebudeme, ale vypíchneme opravdu ta nej nej nej.

Shrnující informace:

  • převýšení 181 m
  • délka trasy cca. 9 km, možno absolvovat s kočárkem
  • typ trasy okruh
  • náklady 0 Kč, nepočítáme cenu za pražskou dopravu a vstupné
  • otevřeno non-stop

Doplňující informace:

Další fotky z našeho výletu jsou na naší facebookové stránce (budeme rádi, když jí dáte „To se mi líbí“) a taktéž na našem Instagramu (neváhejte nás tam sledovat). Když jsme si tento okruh dávali, odskočili jsme si za skulpturou „King Kong Balls“, které byla v Praze dočasně instalována a jejíž fotografie na výše uvedených médiích taktéž uvidíte.

Tak s turistickým pozdravem „Ahoj“ zase příště, tedy zítra, u nového článku 🙂

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Praha, Výlet s kočárkem se štítky , , , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.