Soutěž – datum znovuotevření Bismarckovy rozhledny

Samozřejmě vnímáme, že jsme vám včera udělali soutěž těžší, ale hodnota odměny, která nebyla jen upomínkovým předmětem, náročnosti soutěže odpovídala.  Velmi litujeme, že jste to nedali, ale třeba to bude příště o dost lepší.

Včera jsme vám na našich fotografiích představili Bismarckovu rozhlednu na Zelené hoře. Ano, dle fotografií jste nejdříve měli identifikovat, o jaké dílo jde, abyste mohli postoupit k tomu, odpovědět nám na otázku, kdy byla coby kamenná (dříve byla dřevěná), nově otevřena. Zvládnout identifikovat rozhlednu podle fotografie, to umí i „strýček Google“, ale když si s tím datumem neporadila ani Wikipedie, tak to bylo ještě záludnější….

V zásadě jste měli možnost volat na nejbližší turistické informace, nebo dále „googlit“ a dal se třeba najít tento odkaz. Rozhodně se datum dal zjistit, takže správná odpověď na naši otázku byla: 3.10.1909

data o Bismarckově rozhledně – ano, byli jsme tam 🙂

Dle této informační tabulky si všimněte, jak naši předci byli akční. Zbourali, ustanovili výbor, v novinách inzerovali sbírku, vybrali architekta, vybrali peníze, postavili. Vše během jednoho jediného roku. Na dnešní poměry opravdu neskutečné, nemyslíte? 🙂

Shrnující informace

I mimo soutěž se tam vypravte, tato rozhledna je nádherná! A zachovejte nám přízeň i nadále!

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Karlovarský kraj, Kousek od silnice, Výlet s kočárkem se štítky , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.